Menu

Jelena Luković među liderima godine u izboru PKS

  • Dokument izmenjen: ponedeljak, 17 decembar 2018 14:29

Još jedno  priznanje za generalnu direktorku Mertalac Proletera a.d.

Posle priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“ za poslovnost i tržišnu preciznost, Jeleni Luković  u Privrednoj komori Srbije uručena Plaketa „Poslovni lider“ za rezultate na planu upravljanja i rukovođenja. Članovima skupštine obratila sa i premijerka Ana Brnabić i predsednik PKS Marko Čadež.

Na tradicionalnoj godišnjoj svečanoj sednici Privredne komore Srbije, 14. decembra, u prisustvu privrednika, predstavnika Vlade Srbije, uručena su godišnja priznanja preduzećima i pojedinicima za postignute uspehe u svim oblastima poslovanja:  povećanju ukupnog prihoda, broja zaposlenih, izvoza, uvođenju novih tehniologija…
Potvrdu izuzetnih menadžerskih sposobnosti dobila je i generalna direktorka Metalac Proletera Jelena Luković, koja je uvrštena u spisak regionalnih poslovnih lidera. Podsećamo, Jelena Luković  ima skoro 20 godina radnog iskustva  u kompaniji Metalac, nalazi se na čelu Metalac Proletera četiri godine. U tom periodu je napravila izuzetne pomake u rastu i razvoju najvećeg i najstarijeg  maloprodajnog lanca u opštini Gornji Milanovac, koji se veoma uspešno širi i na opštine u okruženju.

- U vreme kad je preuzela dužnost  generalnog direktora, Metalac Proleter je imao 214 zaposlenih i 9 miliona eura godišnjeg prometa. Od tada do danas konstantno beleži dvocifren godišnji rast, a  na kraju 2018. godine očekuje 2,3 puta veći promet. Lanac se u medjuvremenu proširio na opštinu Čačak sa dve prodavnice, a od prošle godine i na Ljig gde ima  četiri prodavnice sa robom široke potrošnje.  Sa današnjih 40 prodavnica i 300 radnika, Proleter je lider sa najvećim tržišnim učešćem i u Gornjem Milanovcu i u Ljigu i istovremeno jedno od najuspešnijih   Metalčevih preduzeća – rečeno je u obrazloženju izbora Lukovićke za regionalnog poslovnog lidera.

- Svako od nas je svojim uspehom sigurno učinio dobro i za sredinu iz koje dolazi… Kompanija Metalac, koja je moja kuća, upravo ulazi u 60.-tu godinu postojanja. Bez nje ni Proleter ni ja  ne bismo mogli da porastemo do današnjeg priznanja.  Zato smatram najvažnijim da i sami bezrezervno podržavamo i podstičemo  posebno mlađe privrednike  da čine najbolje i najviše što mogu.  Jedino tako priznanja i imaju smisla, – rekla je na svečanoj sednici PKS Jelena Luković, kojoj je pripala čast da se zahvali u ime svih nagrađenih od Subotice do Leskovca.
Svečanosti su prisustvovale i kolege iz Metalca, a prve čestitke izrazili su predsednik Kompanije Dragoljub Vukadinović I geralni direktor Metalca a.d. Aleksandar Marković.

20181214 160718

Detaljnije...

Otvaranje nove prodavnice Metalac Proleter u Čačku

  • Dokument izmenjen: subota, 29 septembar 2018 11:41

Proleter otvara svoj novi maloprodajni objekat u Čačku na adresi Vase Popović 10 (preko puta restorana "Brvnara")
Objekat počinje sa radom 01.10.2018. godine.


Radno vreme ponedeljak-subota 06.30-22.00h, nedelja 06.30-20.00h.


U ponudi će biti širok asortiman robe široke potrošnje po pristupačnim cenama.

 

Novaprodavnica

 

Detaljnije...

Jelena Luković, direktor Metalac Proletera, dobitnik priznanja “Kapetan Miša Anastasijević”

  • Dokument izmenjen: petak, 15 jun 2018 07:47

Na svečanosti pripređenoj 12. juna u hotelu Solaris u Vrnjačkoj banji dodeljena su prestižna priznanja “Kapetan Miša Anastasijević”, kao potvrda nagrađenima za rad i predanost u poslu. Priznanje – Plaketa i Zlatnik sa likom Miše Anastasijevića, poznatog srpskog trgovca i dobrotvora iz 19. veka, dodeljuje se već osamnaest godina i predstavlja svojevrsno vrednovanje preduzetničkog stvaralaštva.
Priznanje je dodeljeno za 22 privredna i društvena subjekta, među kojima je i direktor Metalac Proletera, Jelena Luković.

Nagrada se dodeljuje u okviru projekta “Put ka vrhu” sa idejom afirmacije privrednog i društvenog stvaralaštva Srbije.

jelenalnagrada

 

Detaljnije...

Prva monografija u istoriji Proletera

  • Dokument izmenjen: petak, 09 mart 2018 09:44

Povodom jubilarnih 70 godina Metalac-Proleter je izdao svoju prvu monografiju. Bez pretenzija da pravi novu priču niti da interpretira istoriju najstarijeg posleratnog preduzeća u Gornjem Milanovcu, monografija sa naslovom “Proleter” prenosi duh vremena u kome je preduzeće nastajalo, njegov razvoj, periode zatišja, padova i uspona.
Naprosto, Proleter, kako se i danas zove lanac prodavnica, je 70 godina živeo sa Gornjomilanovčanima. Poštujući u svemu istoriju, a pre svega ljude koji su, više ili manje, utkani u razvoj ovog preduzeća, Kompanija Metalac je ponosna što će u svojoj arhivi imati još jednu vrednu publikaciju – ovoga puta monografiju o najstarijem od 14 preduzeća Metalac grupe.
Utoliko više što je upravo rukovodstvo Metalca, vanrednim dogovorom usred godišnjih odmora 2003. godine, preko noći odlučilo da kompanija Metalac na licitaciji preuzme Proleter i spase ga rasprodaje kakva se dešavala većini trgovinskih lanaca u to vreme.

Monografiju u digitalnom PDF zapisu možete preuzeti sa sledećeg linka.

Detaljnije...
Subscribe to this RSS feed

 excellentseal

logo

Metalac Proleter a.d.,
ul. Rudničke Vojske br.18,
32300 Gornji Milanovac,
Srbija

 

Log In or Register