Menu

https://www.metalacproleter.co.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/recepti.banerMesogk-is-225.jpglink
https://www.metalacproleter.co.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/recepti.banerCokoladnigk-is-225.jpglink
« »

Vekna od mlevenog mesa

Potrebno je:

- 1 veća glavica crvenog luka
- 3 čena belog luka
- 50g na sitne kockice seckane pancete
- 1kg mešanog, mlevenog, mesa
- 100g krem sira
- 2 parčeta hleba + malo mleka
- 2 jaja
- 1 kašika senfa
- 1 kašika origana
- so, biber
- 2-4 kuvana jaja
- oko 12 tankih listova pancete

Način pripreme:

U tiganju, na malo ulja, prodinstati crveni luk sitno seckan, zajedno sa kockicama slaninice i belog luka. Kada luk omekša ostaviti da se ohladi. Dve kriške hleba iseckati, preliti sa malo mleka i posle 10-ak minuta dobro ocediti. U činiju za mešanje staviti meso, jaja, hleb, prodinstan luk sa slaninicom, origano, senf, krem sir, so, biber i sve dobro promešati. Pleh dimenzija 31x11cm (dubine 7 cm) obložiti listovima slaninice, trećinu mesa dobro pritisnuti na dno, onda staviti cela oljuštena kuvana jaja, dodati preostalo meso i dobro ga pritisnuti, da nema vazduha između jaja i mesa ili slaninice i mesa. Peći na 200 stepeni 45 minuta a onda ocediti masnoću i sok koji se stvorio pa preokrenuti veknu na pleh i vratiti u rernu na 15-ak minuta tj. dok slaninica ne porumeni. Sačekati 10-ak minuta a onda veknu od mesa iseći i servirati.

prsut sirko senf

Čokoladne kocke

Potrebno je (za pleh 23x33 cm):

- 180g brašna
- 50g kakao praha
- prstohvat soli
- 150g putera
- 100g čokolade za kuvanje
- 150g šećera
- 3 jaja
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 80ml mleka
za glazuru:
- 100g čokolade za kuvanje
- 40ml mleka
- 1 žumance
- 3 kašičice šećera u prahu
- 30g putera
i još: - šaka-dve lešnika

Način pripreme:

U jednoj činiji pomešati sve suve sastojke a u drugoj otopljen puter i čokoladu. U činiju za mešanje staviti jaja i šećer i mikserom mutiti dok se sve fino ne poveže. Dodati zatim otopljen puter i čokoladu, ekstrakt vanile i mleko a onda polako, ručno i suve sastojke tek dok se sve ne pomeša. Sipati smesu u pleh, predhodno namazan puterom i posut sa malo brašna, i peci oko 20 minuta u rerni predhodno zagrejanoj na 220 stepeni. Izvaditi pleh iz rerne i ostaviti oko sat vremena da se prohladi na sobnoj temperaturi. Priprema glazure: U šerpicu staviti iseckanu čokoladu i mleko pa na laganoj vatri zagrevati dok se sve ne otopi, žicom za mešanje promešati a onda dodati žumance prethodno umućeno sa šećerom. Sve zajedno mešati na jako laganoj vatri i dodati kockicu putera. Kada se sve otopi, spoji i postane fino sjajno i glatko skloniti sa vatre i preliti preko kolača, poravnati, posuti pečenim seckanim lešnicima i ostaviti da se potpuno ohladi a zatim iseći na kocke i servirati.

brasno secer lesnik cokolada

 excellentseal

logo

Metalac Proleter a.d.,
ul. Rudničke Vojske br.18,
32300 Gornji Milanovac,
Srbija

 

Log In or Register